Het Team

Mercurious helpt beleggers in de wirwar van de financiële markten. Wij beschikken over de vereiste kennis en het juiste netwerk. Dit levert de juiste route naar uw doel.

Bij Mercurious werken (voormalige) professionele handelaren (market makers & traders), vermogensbeheerders (asset managers), intermediairs (brokers) en bankmedewerkers (sales managers).

.

Jerry de Leeuw - Oprichter

Jerry de Leeuw is oprichter van Mercurious (2004). Na zijn studie Economische Wetenschappen werd hij in 1995 professioneel handelaar (Market Maker) op de handelsvloer van de optiebeurs (EOE) in Amsterdam. Hij was werkzaam bij Curvalue (voordat het opging in het inmiddels failliete Van der Moolen) op EOE, AEX en Euronext. Vervolgens vestigde hij in 1999 zijn eigen Market Maker-bedrijf, welke een licentie had onder toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM). De ondernemingen werd lid van Euronext Liffe en had een clearing-overeenkomst met Fortis, KBC en Goldman Sachs.

Over de jaren heeft Jerry gehandeld in het systeem van open out-cry op de vloer van diverse beurzen en is vanwege de daarop volgende automatisering tevens operationeel geweest als schermhandelaar (screen-based trading). Hij heeft uitgebreide ervaring met diverse financiële producten, waaronder aandelen, obligaties, valuta, rente, grondstoffen (commodities), derivaten en special & structured products.

Bij de Nederlands-Britse energiebeurs APX-Endex was Jerry in 2007 op ad-interim basis verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de continentale gasmarkten in België en Nederland. In die hoedanigheid bezocht hij de handelsvloeren (dealing rooms) van de Noord-West Europese energiebedrijven en banken welke in energie handelen.

Jerry heeft gedoceerd aan de Hogeschool van Amsterdam, de Vrije Universiteit in Amsterdam en Nyenrode Business University. In 2008 en 2009 was hij aan Nyenrode verbonden als project manager inzake de ontwikkeling van een nieuwe olie-index. Dit wereldwijde prijsmandje en diens onderliggende wetenschappelijke rapport werden voor het eerst (in 2008) gepresenteerd op het symposium Energy & Value, georganiseerd door Multinational Finance Society, in samenwerking met Rijksuniversiteit Groningen en Energy Delta Institute.

Jerry was columnist voor diverse media, waaronder www.AMEinfo.com (de meest vooraanstaande business & finance website in het Midden-Oosten). Bovendien schreef Jerry een aantal boeken, waaronder ‘Milkshakes & Butterflies’, ‘Hit & Lift‘ en ‘Energievraagstukken & Toekomstperspectief‘.

Als representant van Mercurious bezocht Jerry de voorbije jaren een grote reeks cliënten om daar educatie te verzorgen in de vorm van trainingen en advies te geven inzake handel en risicomanagement. In die hoedanigheid reisde hij ook regelmatig naar het buitenland, waaronder Dubai, Houston, Moskou, Lagos (Nigeria), Koeweit, Londen en Genève.

 

 

 

Twitter